Følelser og forelskelse drøbak

følelser og forelskelse drøbak

Han er pludselig superordentlig med sig selv og sine sager Han kan lide kvinden selv med det grimmeste morgenhår Han ved med ét enormt meget om kvindens liv og fortid Han svarer hurtigere på smser end nogen sinde før Han vil gerne vise kvinden frem. Hvordan kan noget, der kører med 1000 kilometer i timen, stoppe? Hormonet skilles også ut når en mor ammer sitt barn. Og vi kan heller ikke selv bestemme, at vi ikke længere vil være forelskede. Vi gentager: Når du er forelsket, må du ikke sove, for virkeligheden er bedre end dine drømme! Siden de første hjernescannere så dagens lys i midten af 90'erne, har psykologer, læger og antropologer for alvor kastet sig over at løse kærlighedens gåde ved at studere hjernescanninger af forelskede mennesker. Læs også: Hvad er ægte kærlighed? Dopaminnivået vil nå være unaturlig lavt, legger Ravna til. »Efter et stykke tid kan synet af din kæreste ikke længere udløse dopamin hos dig. Vi får en dosis dopamin, når vi står op om morgenen og går på arbejde - og vi får en dosis dopamin, når vi er singler og finder os en partner.

Følelser og forelskelse drøbak - Forelskelse og

På Rigshospitalet har neurofysiologer studeret den menneskelige hjerne og fundet frem til, at der er forskelle på, når vi er forelskede, føler kærlighed og er seksuelt tiltrukket af andre. Men forelskelsen er ikke magi - den er ren kemi. »Ulykkelig kærlighed er formentlig årsag til halvdelen af alle selvmord i Danmark, og derfor er det vigtigt, at der forskes i kærlighedens natur. »Vores forskningsresultater viser, at forelskelse opstår i de områder af hjernen, der styrer vores mest basale drifter som eksempelvis trangen til at spise og sove konkluderer Helen Fisher i sin artikel. Hormonerne oxytocin og vasopressin dannes, når brystvorterne nuldres. følelser og forelskelse drøbak følelser og forelskelse drøbak

Følelser og forelskelse drøbak - Hjernens mysterier

Læs også: Ideer til 15 oplevelser for par Hov, du er vel ikke faldet i søvn? Kan man gå gjennom livet uten å bli forelsket? Når du er forelsket, er du blind af kærlighed (Og det er netop forskellen på at være forelsket og at elske: Når du er forelsket, er du blind af kærlighed mens når du virkelig elsker en anden, kan du sagtens se vedkommendes fejl og mangler. I likhet med lykkeprofessoren Vittersø, tror også Ravna at forelskelsesrusen vi får er fornuftig. Den er evolutionens snedige trick, der skal sørge for, at mennesket som art overlever.

En Kommentar på “Følelser og forelskelse drøbak”

  1. Forelskelse og kærester For nogle. Måske synes du, at alle. Hjernens mysterier: Forelskelse og angst.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *